Not the day I always dreamed of

This morning, sky looked so gloomy, the sun was to shy to show its shine. Just like me. I’ve done a lot of things here, made friends, learned some skills, experienced the chill of Korea’s winter, and even watched demonstration in front of my eyes😀. It was to sweet to me, gonna be hard for me to leave.

Started in late August 2010, I just graduated as electrical engineer. Then tried to apply a job as R&D engineer in this company. Thank’s to Mr Hee Young Cho, Mr Im Gisoo, Mr Rudy, and Mr Arvin for giving me the opportunity to join. My first day was quite a bit shocked, but then I felt the support from everybody. And also thank’s to Pak Ferry, Mas Henry & Karenita for the new employee orientation.

My C language training, I should say thank you very much to Mas Yovi, Mba Ayu, Mba Faida & team, and also Yudis & Fitri. Mas Andias & Mas Riyanto also support me with some materials and courage. And yes, I still felt confused with those whole C language😀.

SEIN – KS Microwave (2011 squad)

But then I joined Microwave (SEIN – Kitchen Solution) team. Great thank’s to Pak Vicky, felt like you saved me from a dark place *halah*. Thank’s to Mas Tosan and Ida, we sure made a cool Software Engineer team!😀 Ida, feels so sad to leave you, I hope we can get closer than before, though we can meet everyday again. Yuris, thank’s for your annoying behaviour, unfortunately I think I’m gonna miss you😀. Adrian, buy your own foods! *LoL*. Mas Bagus, stay healthy and eat carefully. Mas Pras, viva pulsor!😀. Mas Nana & Mas Edwar, semangat yah testingnya, semoga harapannya terkabul & jadi karyawan tetap🙂. Mba Rizka, Agung, Yoga, I’m gonna miss the crowd😦, Dora masih utang cerita ya! Mas Felix, ah uda mau ngacir aja :p

First time I go to Korea, is the best Samsung experience. The snow was amazing, it was beautiful. Mr Joseph Cho, I’ll always remember you as one of my best teacher. You taught me with patience, courage me, and made me feels proud to call my self a “Software Engineer”. Thank’s to Ms Sookyoung Ji & Ms Jungmin Chae who also give me a nice experience while I was in Korea, and when you came visit SEIN. Thank’s to Mr Joohong Lee for the Korean language training, and also thank’s to Ms Eunju Song for the SE training. I also want to say a big thank’s to Mr Yunbong Chun and Mr Jinhyug Kim for teaching me so many things until I got this far. And also thank you for Mr Byunggwon Park, hopefully you and our SEIN KS team will achieve more success. It’s hard for me to leave, after all of these work with this team.

Mba Ayu, Acung, Mira, Sindy, I’ll always remember our Java Jazz Festival 2012. Especially for the Fortuna incident :p. Yuris, Sindy, Prita, watching 2PM with you guys, made me drown in Hallyu fever😀. Najib, if it’s not because of you, I would regret my self missed the Dream Theater concert! :D And today I looking forward to watch NKOTBSB with Mba Elly & Mba Dina! I hope I will be able to watch another music concert😀

My karaoke gang *nama geng disamarkan*, Dora, Yuris, Acung, Riwe, Mba Elly, Mba Rizka, Rina, dan beberapa bintang tamu Tomy, Rainy, Mba Dina, Uming & Ricky, I promise you’re gonna miss me! Anggita, my sweet girl, I wish you a happier life, success for you master degree plan, and take a good care of Ida🙂. Mba Ani & Ucup, don’t forget to invite me for the happy day!😉 And also for Mba Tara, for your great help during my day here, what a patient woman you are!🙂

Family’s smiles

My volley team, BIJI-BIJI BURGER!! This day is extremely hard for me. Got excited for my participation in volleyball competition, after more than 2 years not touch that ball, but now I have to leave you for the final round. Mas Beben, I owe you an apology, captain😦. I wish you can reach the top position, become the champion and get the trophy! And for Kepala Burung & Belalai Kangmas, do your best, beat your enemy! Dini masih boleh ikutan GWP ga nih kalo pada menang?😀

My batch, Sekar, Yudis, Fitri, Nana, Prita, Rahmat, Mba Lia, Ade Rizki, Mas Andy, Mukti, Ardit, Aa Yuki, Nanang, Gede, Mas Sisko, Lina & Tira. I’ll never forget we’re hanging out at Pavilion, watching Wall Street at Metropolitan Mall, and our little “barbeque” *bisa dibilang sate* party after Idul Adha 2010😀. Thank’s for became a good friend of mine, wish all of you for the best.

Bendol, Litut, Tupil, Sekar, Mas Sisko, Mas Ipul, Mas Bagus, Mas Sindu, Pak Ariful, Mas Jati, Mas Aswin, Mba Rizka, adik2ku 2007, dan senior2 yang saya belum kenal ato sudah kenal tapi ga tau kalo senior *ampuuun*… 1, 2, 3, TEKNIK!! 6, 3, ELEKTRO TEKNIK!! Wish you have a succesful career here in Samsung, I wish we can meet again someday…

For the experience, for skill, for the happy moment, for the courage, thank you to all of you my friends. Please wish the best for me, for my master degree education, for my career, and also for my family life. And I also wish the same best things for you. And for my bad behaviour, I beg your apologize from my deepest heart. And I’m so sorry because I’m too hard for me to write down all the names, since it makes me cry more and more remember you one by one. But more than that, you are truly my best co-worker and friends ever!

*PS : poor english, please understand and forgive me :p

About dinipus

a big, big, big dreamer

Posted on June 1, 2012, in Personal. Bookmark the permalink. 21 Comments.

  1. Good luck in the new place. Hope you can reach your dream ^^

  2. congratulation & sukses

  3. kok sedih yaa bacanyaaa yuk JJF 2013 mbak hehe..

    • dek miraaa, aku juga sedih ninggalin jakarta dan segala gemerlap konsernya :))
      OK, akan kuusahakan dengan segenap jiwa raga utk bisa nonton JJF 2013, wishlist ku tahun depan Incognito & Jamie Cullum.. what’s yours?😀

  4. Taeyeon's lover u know me lah

    Huaaaa…I’m so sad to read, many memories in this 1.5 years with all of you guys…and I will follow u then…
    Hope to see u again after my 2 years escape until 2014 (Aamiin)…in Surabaya…and we will meet again frequently Insya Allah (maybe when you have had a baby ^^)
    NB : we have same desire in study…we can share each other then

    • yang akur ya kalian :ngacir:

      yaaah, ga bisa ikutan di final dong😦
      selasa balik ke cikarang lagi din :Peace:
      sukses ya din buat studinya, salam buat keluarga🙂

      • eh iya, aku ga ikut final emasa kalah, hihihihi…
        duh baru seminggu aku uda kangen godain kamu dor :))
        mana dong cerita2nya, susah ya kalo cm lewat chatting >.<

    • yuriiiis, maap ya baru bales…
      sedih deh ga ada yg disia-sia kaya kamu lagi, dan magic-nya kamu itu ga pernah marah, jadi asik banget di bully =)) *becanda*
      semoga kamu makin sukses ya yur di negerinya taeyeon, nonton konser mereka disana langsung, wah pasti seneng banget ya… aku juga pengeeen >.<
      dan semoga kita bisa ketemu lagi ya yur, ngajar bareng di tempat yang sama, liat kamu tar berkeluarga juga (tapi jangan sampe deh anakku dijodohin sama anakmu :D)
      sorry for everything I've done that maybe hurt you, wish you a very good life my friend :')

  5. Ester Yuliyanti

    Congrats ya din…
    sukses buat S2 nya…di kota nan panas ituu😀 *berasa di jakarta ga panas, tapi panasnya surabaya itu beda…, sepanjang sejarah travelling, baru kali itu, kita ga tahan sama panas dan ribetnya..sampe harus ngungsi ke Tunjungan Plasa dan starbuck :)*
    jadi inget, pulang karokean…masih sempet ngescratch mobil orang😀 *opsss…*
    Dimanapun,tetep sukses yaaa
    pasti bakal kangennn….hiks…hiks….
    yah…sapa neh yang maen di final??

  6. kamu naksir ya kok sering sebut namaku? :blush:
    tar kalo udah sibuk2 tugas sama thesis liat aja video “tori-tori” sama rekaman “bangkitlah suketi” , trus kalo mobilnya tar udah baru jangan serampangan nabrakin angkot ya din, sayang….angkotnya😀

    *formal mode on*
    Semoga selamat dan sukses selalu!

    • mba rizka, thank’s for being a good friend of mine, pas denger mba rizka masuk tim microwave aku seneng banget loh, tapi sayang mba rizka dateng krn aku mau pergi😦
      oh ya, mobilnya barusan kutabrakin lagi loh, bwahaha, bukan angkot sih, cuman nabrak rumah dikit aja, lampu asesoris pecah =)))
      may you have a very good life mba, be happy, be healthy, and sorry for the very late reply :p

  7. Semoga sukses S2 nya Din, besok lulus jadi bu dosen aja. Btw sambil S2 paralel skalian sama punya baby. Sukses ya Din!!! oya rumahmu di cikarang ditinggal donk….

  8. dini…. sampai jumpa lagi *nanti sore* #eh :p
    waaah ternyata karaokean kemaren sekalian farewell ya? #ga-ngeh
    semoga sukses belajarnya…. ^__^

    • mba dinaaa, puas banget yak nonton NKOTBSB nya, gila aku ga kebayang loh ngeliat idola jaman SD di depan mata, deket panggung,, aahh best farewell to jakarta lah!😀
      thank’s for being a good companion, konser pertamanya mba dina memuaskan lah :))

  9. sukses mbak Dini…jadi mbrebes mili nih ngebacanya…hiks..sapa nanti yg koordinir pesen makan siang sm karaokean…😦
    makasi bnyak traktiran karaoke kmren…:D nanti kita karaoke lg klo aq pulang ke sby yaa :p , mungkin dalam waktu dekat..huehehehe
    You are a good friend, good sister, and good wife😉

    • maap ya baru sempet bales, pindahan ribet gila >.<
      uda seminggu ya aku resign, rasanya uda kangen banget sama kalian…
      disini kudu cari temen baru buat geng karoke nih…
      may you have a very good life sweetheart😉
      btw, kalo mau nikah muda gpp kok, ga usah dengerin apa kataku :))

  10. Congrats ya din…
    sukses buat S2 nya…di kota nan panas ituu😀 *berasa di jakarta ga panas, tapi panasnya surabaya itu beda…, sepanjang sejarah travelling, baru kali itu, kita ga tahan sama panas dan ribetnya..sampe harus ngungsi ke Tunjungan Plasa dan starbuck :)*
    jadi inget, pulang karokean…masih sempet ngescratch mobil orang😀 *opsss…*
    Dimanapun,tetep sukses yaaa
    pasti bakal kangennn….hiks…hiks….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: